dimarts, 6 de maig del 2008

Entrevista al grup de Digital Story Telling


Entrevistadora: Ruth Alonso Henze

Entrevistada: Alba Romaguera Riba


  1. En què es basa la vostra activitat?

En fer un història digital del consell dels savis. És a dir, triar la història i montar-la.


  1. D’on extraieu la informació necessària?

Bàsicament de la xerrada, de la transcripció del Marcel·lí i dels apunts i fotos que hem rebut.


  1. Trobeu interessant el fet d’utilitzar noves tecnologies per a l’estudi de la Guerra Civil com de la postguerra i del franquisme?

Molt interessant, ja que es fa més amè i és més entretingut i no comporta molt sacrifici ja que dominem (mínimament jajaja) el programa informàtic.


  1. Creieu que l’activitat us ha ajudat a conèixer més profundament aquests fets històrics?

Sí, perquè hem pogut reflexar la xerrada-col·loqui del consell de savis, en la qual ens van explicar històries personals que ens van ajudar a comprendre millor tots els fets relacionats amb la Guerra Civil.


5. Heu après a usar correctament aquest programa informàtic, o algun altre que hagueu utilitzat?

Alguns ja sabíem utilitzar-lo però hem incrementat el nostre coneixement, i d’altres han après aquest nou mètode de treball.


  1. Canviaríeu res de l’activitat en general? Us ha agradat treballar en grup i dur a terme aquesta activitat?

L’activitat és entretinguda i interessant i ens ha fet reflexionar sobre les vivències dels que haguessin pogut ser els nostres avis. Així doncs l’activitat és adequada per a obtenir aquests objectius. El fet de treballar en grup és una manera diferent d’aprendre a relacionar-te amb els companys fora de l’àmbit lúdico-festiu (jajaja).

1 comentari:

MarcellV ha dit...

Pel que veig, la valoració del Digital Storytelling, és a dir, de la narració digital, resulta bastant positiva; destacant el fet de treballar en grup i de disposar de tesstimonis que proporcionen informació de primera mà, com els dos elements més positius. I tot això és possible gràcies a la part tècnica, que, segons sembla, les nostres alumnes (o el que és el mateix, les realitzadores del vídeo digital) dominen bastant consistentment.
Només, demanar-vos una coseta, i és que seria interessant també tenir una entrevista del grup que va fer la narració digital sobre la Roser Font.
I per part nostra, dels coordinadors del projecte, crec que hauríem d'inserir al bloc les narracions digitals o si més no posar-hi un enllaç, què us sembla, doncs?
Espero la vostra opinió i l'entrevista a l'altre grup, OK?